dinsdag 8 maart 2011

Vrouw en ambitie

Is het jou ook opgevallen? Mij wel. Op de vraag, waarom er zo weinig vrouwen aan de top zitten, geven veel topvrouwen als antwoord: 'De Nederlandse vrouw is weinig ambitieus' (interviews in o.a. NRC en Elsevier).

Toch is dat niet wat wij zien in onze trainingen en coaching. De afgelopen jaren hebben wij veel vrouwen mogen ontmoeten met 'meer dan ... ambitiekriebels'. Vrouwen met veel wensen en verlangens. Vrouwen die graag hun talenten, kwaliteiten en kennis willen inzetten voor maatschappij en kerk.
Zij willen geen carrière-om-de-carrière, maar zij verlangen ambities vorm te geven op een gezonde manier: zelf verder groeien om kennis en ervaring uit te kunnen reiken aan anderen. Met aandacht voor werk, gezin of relaties. Zonder te veel druk en stress te ervaren. Wij zien dat als een teken van gezond leiderschap.
Het ambitie onderzoek (Sociaal Cultureel Planbureau) dat begin dit jaar werd gepresenteerd, onderstreept onze praktijkervaring. De conclusie hieruit is dat vrouwen wel ambitieus zijn. Populariteit van deeltijd onder vrouwen kan niet gelijk worden gesteld aan gebrek aan ambitie. Vrouwen vinden het net zo belangrijk zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Vrouwen zijn wel sterker gericht op horizontale groei en verdieping in vergelijking tot mannen. En, de afstemming werk en privé vinden zij belangrijk. Toch merken wij dat juist dat laatste niet altijd meevalt. Hoe kun je je werkambities op een gezonde manier afstemmen op de realiteit van elke dag? Daar is vaak een flinke dosis creativiteit voor nodig. De komende jaren willen wij investeren in vrouwen die hun ambities op een gezonde manier willen vormgeven. Daarnaast willen wij hen ondersteunen in hun (persoonlijke) groei en ontwikkeling. Vandaar dat wij meewerken aan het Sestra Vrouwenweekend (19 en 20 maart 2011). Janny Budding en Jolanda Nooteboom (beide trainer/coach) geven de Masterclass 'Gezond omgaan met ambitie!'.

Interesse? Je kunt je via onderstaande link nog opgeven voor deze Masterclass (www.sestra.nl/vrouw/doen/sestra-events/masterclasses-vriendinnenweekend-2031.html)

Jolanda Nooteboom  (j.nooteboom@xpand.eu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten