dinsdag 15 maart 2011

Managers bouwen een Team, leiders bouwen een community.

Managers bouwen een Team, leiders bouwen een community.

En allebei zijn ze voor de organisatie uitermate waardevol. De manager bouwt een goed functionerend team op waarmee hij samen effectief zijn doelen kan bereiken. En dat is al een hele kunst.

Een leider bouwt natuurlijk ook een team op, maar hij gaat daarmee nog een stuk verder. Waar het team van de manager vooral prestatie gericht is en na het behaalde resultaat iedereen weer zijn eigen gang kan gaan, bouwt de leider meer op lange termijn.

In het boek “ from good to great “ zie je hoe meerdere bedrijven 30 jaar lang zeer succesvol waren, onder andere omdat zij een excellente kwaliteit van leiderschap ontwikkeld hadden. Veel leiders groeiden van binnen uit de organisatie, top leidinggevenden waren in staat sterke leiders met elkaar te verbinden, en in het gehele bedrijf was een heldere cultuur van discipline en professionaliteit.

Hou zou u kunnen groeien in zo een kwaliteit van leiderschap, waar mensen u graag en op lange termijn volgen en zich tegelijkertijd gezond zelfstandig ontwikkelen? Met onze niewe “ Leiderschaps- Scan “ krijgt u een duidelijk inzicht in uw leiderschap- sterktes , en leiderschap- valkuilen. Het is een aanrader zowel de zelf-reflectie in te vullen, als ook de externe-reflectie door een vertrouwde collega in te laten vullen.

Beide scans zijn te bestellen via : www.xpand.eu/nl

Veel succes,
Paul Donders
  (p.donders@xpand.eu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten