dinsdag 20 september 2011

Druk van buiten, rustig van binnen

Wie herkent dit niet …. na een heerlijk genoten vakantietijd, waarin je vele indrukken van het leven hebt kunnen overdenken, herbeleven en overwegen, waar je de emotionele achterstand als het ware hebt kunnen verwerken, ordenen en in het ‘nu’ hebt kunnen plaatsen, de hectiek van alle dag je ineens weer compleet overvalt.

Dan kan er zo’n moment ontstaan waarop je denkt: dit wil ik niet meer!

… niet langer een gericht zijn op alleen maar functioneel werkzaam leven waar diepgang en doordenking achterwege blijft en oppervlakkigheid de vaart in het leven houdt….

Hoe zal het zijn wanneer het ritme van m’n agenda aansluit bij de behoefte aan activiteit, voldoening vindend in m’n werk, afgewisseld met momenten van contemplatie, ontspanning, fysieke inspanning en gedachten delen met intimi. Een volledige natuurlijke aansluiting tussen tijd en ruimte, tijd en activiteit, tijd en …….

De kunst van leven is voor mij hoe ik innerlijke rust kan blijven vasthouden in de hectiek die buiten mij plaatsvindt. Focus houden op één ding, m’n gedachten niet laten beïnvloeden door velerlei ideeën maar rust vinden in het hier&nu. Dit vraagt iedere dag een keuze om als startpunt de dag te beginnen met dankbaar zijn, dankbaar voor ‘tijd’ en ‘vrijheid’, dankbaar zijn voor het leven. Wie herkent dit niet …..

Jolanda Oosterom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten