woensdag 8 juni 2011

Social Media

Toepassingen van Internet, de nieuwe media, zet de wereld op z’n kop. De meest recente ontwikkelingen in de Arabische wereld geven de kracht van social media wel aan. Door social media wordt na de kenniseconomie, nu een nieuwe dimensie aangeboord: de 'connect economy'.
 

Het wordt steeds makkelijker om mensen te vinden en met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen krachtige teams ontstaan waarin cruciale kennis bij elkaar wordt gebracht om innovatieve oplossingen te verzinnen. Deze trend brengt mooie ontwikkelingen te weeg.

Door deze social media worden principes als ‘bottom up organiseren’, ‘dienend leiderschap’ en ‘ownership’ bevorderd (zie het boek "Connect" van Menno Lanting).

Altijd bereikbaar zijn, participeer in de juiste  netwerken en 'be connected' zijn de sleutelwoorden om aan te sluiten bij deze trend. Hoe maken we als christenen hierin nu het verschil?

Jezus zegt zonder mij kun je niks doen, blijf in mij dan blijf ik in jou… Misschien toch goed om een uurtje per dag niet bereikbaar te zijn maar te investeren in het online zijn met onze Hemelse Vader.

Jan Wolthers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten