dinsdag 24 januari 2017

2017, investeren in leiderschap

De toekomstbestendige leider!

‘Het is niet de criticus die telt, niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt. De eer komt toe aan de man die in de arena staat, die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is. Die desondanks probeert iets te bereiken, die enthousiasme en toewijding kent en zich helemaal geeft voor de goede zaak. Die als het meezit, de triomf van een grootse verrichting proeft en die als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond.’ – Theodore Roosevelt

Als leider staan we in de arena, te kijk voor iedereen die op de banken zit. Daar is moed en kwetsbaarheid voor nodig.
Maar ook training. Stel je voor dat artsen en onderwijzers zich niet zouden laten bijscholen in hun vak; zo moeten ook leidinggevenden zich blijven ontwikkelen en investeren om optimaal te functioneren.

Tegenwoordig moet je als leidinggevende je werk kunnen onderbouwen, kunnen aantonen dat jouw aanwezigheid echt wat toevoegt.

3x waarom investeren in leiderschap.

Een toekomstbestendig leider die in zichzelf investeert:
  1. Groeit als persoon. Je leert jezelf beter kennen, als persoon en als leider. Je krijgt zicht op je persoonlijkheids- en leiderschapssterkten, welke werkomgeving jou motiveert, hoe je authentiek blijft. In een complexe en snelle wereld zijn zelfinzicht en zelfreflectie belangrijke vaardigheden om als leidinggevende van betekenis te zijn, veerkrachtig te blijven en mee te kunnen blijven bewegen.
  2. Brengt groei voor het team. Teams worden de komende jaren heterogener als gevolg van de snelle technologieontwikkeling en verschillende generaties op de werkvloer. Generaties met hun eigen specifieke kenmerken, expertise en kwaliteiten die samenwerken. Een leidinggevende houdt zich niet meer zelf bezig met vakinhoudelijke kennis, maar geeft professionals de ruimte om hun talent en capaciteiten optimaal aan te boren. Als gevolg hiervan is de competentie van het aansturen en coachen van mensen en teams vele malen belangrijker en complexer geworden.
  3. Brengt groei voor je bedrijf of organisatie. Als de medewerker of leidinggevende gezond en goed functioneert, heeft dat zijn weerslag op het team. Als teams goed en gezond functioneren, heeft dat zijn weerslag op het bedrijf of de organisatie. Waar men vroeger zich vooral richtte op marketing, strategie en innovatie om de concurrentie voor te blijven (zaken die er overigens nog steeds toedoen), is dat nu niet meer voldoende. Als men alle ervaring, creativiteit, kennis en energie optimaal wil benutten wat in een bedrijf of organisatie aanwezig is, zijn een heldere visie, integer leiderschap, duidelijke communicatie en prettige werkcultuur onontbeerlijk.

Investeren in leiderschap met XLA.

Om te groeien als toekomstbestendige leider bieden we je onze Xpand Leadership Academy aan!

In 16 trainingsdagen, verspreid over het komende jaar, ga je intensief aan de slag met jouw leiderschap. Lees hier meer.

Van harte uitgenodigd!

Esther Stoorvogel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten